'Het verhaal achter het portret'
/


 

 Workshop 'Kijken naar portretten' 

De workshop 'Kijken naar portretten' is een museum-praktijkles* die de deelnemers op een ontspannen maar actieve manier kennis laat maken met de portretkunst. Pas als je weet hoe je naar een portret moet kijken komt het tot leven en vertelt het zijn verhaal. De workshop is niet moeilijk, maar wel verrassend (leerzaam).

Na een korte theoretische inleiding worden diverse opdrachten uitgevoerd. Deze bestaan onder andere uit het bekijken, beschrijven en analyseren van meerdere soorten portretten. De opdrachten worden zowel door de hele groep, paarsgewijs of individueel uitgevoerd. Resultaten worden gezamenlijk besproken.


 Reacties op de Workshop

  • De workshop zorgt ervoor dat je goed leert kijken en dat is voor iedereen nuttig.
  • Ik heb echt plezier gehad tijdens deze ochtend en heb op een ontspannen manier heel wat  opgestoken.
  • Ik ga regelmatig naar tentoonstellingen waar portretten geëxposeerd worden. Door de workshop kwam ik er achter, dat ik veel beter moet kijken, om alles te zien, wat er op het portret staat. Ga ik in de toekomst ook zeker doen!
  • Op alle punten krijg je een 9.Ik heb een fijne ochtend gehad.
  • Voor  mij was de workshop afwisselend door de verschillende opdrachten, educatief, instructief door alle vragen en opmerkingen van jou en de deelnemers. In ieder geval zal ik zeker meer bewust naar portretten gaan kijken.      Voor wie is de workshop?

  • Voor individuele belangstellenden kan de workshop een kennismaking met de portretkunst zijn of als inleiding tot de cursus dienen. 
  • Voor vriendinnen/vrienden/ collega's/moeders met dochters enz. om samen een ontspannen maar toch interessante activiteit te ondernemen
  • Voor een museumclub,(verjaardags)viering of anderszins kan het een actief onderdeel van een programma zijn. (Op aanvraag en met een max. van 8 personen*).

*Locatie Museum Gouda, maar een ander museum is eventueel, na overleg, ook mogelijk 

 
E-mail
Info